Rólam

Mivel foglalkozom?

picshheezy2

A foglalkozásom nehéz lenne egy szóval illetni, de ezt elmagyarázom Neked, hogy mégis miért...

 

 A fő terület amit 100%-ban magaménak érzek, az a vektorgrafika és a weboldal/webshop készítés.
2020 márciusában kezdtem el a vektorgrafikával foglalkozni, azóta rengeteg rajzot készítettem és rengeteget fejlődtem, az első rajzaimhoz képest. A weboldalkészítést csak később tanultam ki, ennek ellenére már több megbízást is sikeresen teljesítettem és minden esetben teljes elégedettség volt a reakció.

 Megtaláltam a saját stílusom, ami a “Sakuga” japán animációs stílusra hajaz leginkább, a realisztikus 3D térbeli megjelenítéssel vegyítve. Előszeretettel használok a rajzoknál DoF-et (Depth of Field, Fókusztávolság) a még nagyszerűbb vizuális hatásért. A legtöbb esetben referencia képek alapján dolgozom.

Weboldalaknál már más a helyzet, ez igazából ügyfélfüggő, csináltam már sablon alapú weboldalt is, de jobban preferálom a teljesen egyedi weboldalakat, amiken a hangsúlyt a felhasználói élményre helyezhetem. Hiszen én is szívesebben nézek meg egy egyedi megoldásokkal és látvánnyal készült weboldalt, mint egy sablonra készített “másolt” weblapot. 🙂

Emellett pedig..

Foglalkozom még videószerkesztéssel, videóvágással, logótervezéssel, brand és arculattervezéssel, illetve teljeskörű Stream összetevők készítésével (Overlay, Alert, Átmenet, Emote és minden ami ehhez köthető). Illetve előszeretettel tanulok olyan dolgokat, amik a képi megjelenítéshez köthetőek. Ezért is foglalkozom (leginkább csak hobbi szinten) CGI-al, 3D-s animációkkal.

Tehát emiatt nem tudom magamra azt mondani, hogy csak egy sima grafikusként tevékenykedem.:)

HOGYAN KÉSZÜL EGY RAJZ?

FONTOS!

Itt csak azt mutatom be, hogyan készül egy fanart. Természetesen egy üzleti, együttműködéses rajznál teljesen mások a folyamatok!

Négy lépésből épül fel egy rajzom, az első háromhoz Adobe Illustrator-t használok (mindig a legfrissebbet) a negyedikhez viszont már Adobe Photoshop-ot. Egy ilyen kép elkészítése kb. 5-6 órát vesz igénybe, amit nem egy nap alatt kell elképzelni, pszichológiai és egyéb okokból is (amibe most nem megyek bele) jobb ha egy képet nem egy nap alatt készítesz el, így biztosra veheted hogy a végeredmény sokkal szebb és jobb lesz mint amit gyorsan 1 nap alatt összecsápolsz.

stockpic

Tervezés

Ez tulajdonképp egy kiválasztási folyamat arról, mit is szeretnék pontosan. Anyagot gyűjtök, ami alapján majd a rajz készül (referencia).

Linework

A linework, vagyis vonalazás az alapja a rajznak. Itt rajzolom körbe azt amit a kész képen szeretnék viszont látni. Természetesen itt-ott már belekeveredik az eredeti képbe a saját stílusjegy is.

linework
coloredart

Színezés

Miután végeztem a rajzolással, következhet a színezés. Itt dől el, hogy maradok-e a képen látható színeknél, vagy beleviszek egy teljesen új színpalettát.

Árnyékolás

Ahogy végeztem a színezéssel jöhet a munka legnagyobb része. Ebbe a fázisba viszont nem csak az árnyékolás tartozik bele, itt igazából minden látványelemet alkalmazok, ami a végső képen szerepelni fog, DoF, fények, csillanások, háttér stb.

fullart

ÉS A VÉGEREDMÉNY

deshazahriahbpark

Miért válassz engem?

Nem célom az emberek megvezetése. Írhatnék ide 300 féle okot, amit a grafikusok vagy weboldalépítők nagy részénél látsz, de fölösleges. Ha megtetszik a munkásságom és szeretnél valami hasonlót akkor jó ha tudod!

A legjobbra törekszem

Minden esetben számomra a legfontosabb az ügyfél elégedettsége és a pozitív visszajelzés. Ezért nálam nem fogsz korlátozásokkal találkozni! Addig alakítjuk, szépítgetjük, javítgatjuk, míg azt nem mondod, tökéletes!

Gyors és precíz munka

Tudom, hogy ha rendelsz valamit, szeretnéd ha minnél hamarabb kézhez kapnád, jómagam is így vagyok vele. Ezért a határidőket szigorúan betartom és azt a legjobban kihasználom!

Folyamatos kommunikáció

Szeretem dokumentáltan folytatni a munkát, ez nálam azt jelenti, hogy minden fázist bemutatok, legyen szó képről vagy weboldalról, mindenről tudni fogsz!

shhzeze